McLaren komt snelheid tekort

McLaren-Mercedes lijkt dit weekend op de Hungaroring wederom een lastig weekend tegemoet te gaan. De bolides van kampioenschapsleider Lewis Hamilton en wereldkampioen Jenson Button komen veel snelheid tekort, waardoor ze met Renault moeten strijden om de plaatsen achter Red Bull en Ferrari.

"We moeten maar hopen dat de jongens voor ons problemen krijgen. We verliezen bijna een seconde in de middensector en een paar tienden in de eerste en laatste sector," zei Hamilton die de dag uiteindelijk als zesde afsloot. Hij vindt niet dat de McLaren slecht rijdt, hoewel de bolide er op televisie nerveus uit leek te zien.

"Dit is ongeveer wat erin zit. We proberen nog wat te schaven aan de afstelling, maar daar win je hooguit een paar tienden mee. Dit weekend zal het vooral gaan om zoveel mogelijk punten scoren. Maar ik denk dat de top vijf nog lastig gaat worden," ging de Brit verder.

Ook Button heeft weinig hoop op een goed resultaat. "Red Bull is zo snel. Ik weet niet waar ze die tijd vandaan halen. Mijn auto voelt niet zo goed op de zachte band, maar wel op de harde. En ik ben best tevreden met de balans. We kunnen nog wel wat verbeteren, maar een seconde winnen we nooit. Als we ons in de top vijf kunnen kwalificeren, moeten we heel blij zijn," zei de wereldkampioen.