Counter-Strike pro omgekomen na auto-ongeluk

Het Counter-Strike team van Mousesports uit Duitsland is in diepe rouw. Gisteren kwam Antonio 'cyx' Daniloski om het leven na een zwaar auto-ongeluk. De 19-jarige Counter-Strike pro was van het vliegveld van Frankfurt vertrokken om naar huis te gaan. Onderweg raakte een band lek, waarna er een zwaar auto-ongeluk ontstond. Antonio 'cyx' Daniloski overleed aan zijn verwondingen.

De collega's van Antonio hebben op hun website een statement afgegeven. Daarin staat onder meer dat hun vriend Antonio 'cyx' Daniloski op de dag van het ongeluk het vliegtuig naar Shanghai (China) had gemist. Het volgende vliegtuig naar Shanghai kwam pas de dag erna en dus moest Daniloski weer terug naar huis. Onderweg gebeurde het ongeluk.

Met Antonio 'cyx' Daniloski veroverde Mousesports verschillende prijzen, waaronder vijf titels in de ESL Pro Series en het IEM World Championship 2008. Dit jaar won het team nog het IEM European Championship 2010. Door het overlijden van Antonio keert het team van Mousesports terug naar huis en ziet het af van deelname aan het Intel Extreme Masters Global Challenge in Shanghai.

Mousesports uit Duitsland begon als een klein Counter-Strike team, maar groeide al snel uit zijn voegen. Behalve Counter-Strike heeft Mousesports ook teams van hoog niveau in andere divisies, zoals in de divisies van Warcraft III, Quake 4, Unreal Tournament en Pro Evolution Soccer.