Sony kruipt steeds dichterbij Microsoft

De console-oorlog: het blijft een aparte discussie die altijd gevoerd wordt door de fanboys van de verschillende kampen. Niet alleen proberen de bedrijven zelf elkaar het leven flink zuur te maken, ze krijgen daarbij ook nog eens hulp van de vele fanboys die achter ze staan. Aangezien je het beste een discussie kunt voeren met objectieve data, hieronder de situatie van de afgelopen maanden, verzameld door VG247.

De oorlog tussen de PlayStation 3 en de Xbox 360 lijkt het hevigst te zijn en met de komst van de motion-controllers voor beide systemen, zal de oorlog niet snel minder worden. Maar welk kamp heeft het de afgelopen maanden het beste gedaan? Uit de laatste cijfers blijkt dat de PlayStation 3 de afgelopen 12 maanden 4 miljoen keer meer is verkocht dan de Xbox 360. Het jaar daarvoor verkocht de Xbox 360 nog 1,7 miljoen meer exemplaren.

De Xbox 360 is het laatste jaar 10,3 miljoen keer over de toonbank gegaan en de PlayStation 3 14,3 miljoen keer. Door deze 4 miljoen extra verkopen van Sony is de voorsprong van de Xbox 360 ten opzichte van de PlayStation nu 3,8 miljoen exemplareren. De totale verkopen van de Xbox 360  staat op dit moment op 41,7 miljoen.

Sales

Deze flinke groei van de PlayStation 3 heeft natuurlijk te maken met de grote prijsdaling en de introductie van de PlayStation 3 Slim afgelopen Kerst. Microsoft is nu met een Xbox 360 Slim gekomen dus we zullen zien of het verschil tussen de twee komend jaar hierdoor nog drastisch verandert. Ook de komst van de motion-controllers zal de hele oorlog spannend houden.