[EK] Sintnicolaas: "Dit is ongelofelijk"

Tienkamper Eelco Sintnicolaas behaalde gisteren bij het Europees kampioenschap atletiek tot zijn eigen verbazing de zilveren medaille. Hij brak op zeven onderdelen zijn persoonlijke records en miste het Nederlandse puntenrecord op een haar na. "Ik kwam voor de top zes. Dit is ongelofelijk," zei de Nederlander na afloop van de 1.500 meter.

Het belangrijkste voor Sintnicolaas was dat zijn diskwalificatie op de 400 meter teruggedraaid werd. Hij won deze afstand, maar zou volgens een jurylid buiten zijn baan terecht zijn gekomen. "Ik was zo blij toen ik mijn ouders en mijn trainer Vince hoorde juichen toen ik op de uitloopbaan was. Toen wist ik dat ik door mocht gaan."

De Nederlander klom met name door zijn 5,45 meter bij het polsstokhoogspringen op. Ook bij het speerwerpen zette hij met 62,57 meter in de derde poging een sterk persoonlijk record neer. "Speer was belangrijk. Daar had ik het kunnen verliezen. Toen wist ik dat ik een medaille had. Ik ging op de 1500 meter voor goud. Ik wilde Barras eruit sprinten. Met het Nederlands record heb ik me eigenlijk niet zo bezig gehouden. Dat komt nog wel."