Nina Storms vindt dat ze geterroriseerd wordt

"Niet journalist Eric Smit, maar ik word kapotgemaakt!" Dat zei Nina Storms donderdagavond in Nova. Ze verklaarde dat haar leven al zes jaar 'geterroriseerd wordt' door de stukken die Smit over haar schrijft. "Mijn gezin en ik worden gegijzeld."

Donderdag trok Nina Storms, voorheen Nina Brink, het beslag in op de royalties van het boek van Smit. Daarmee was het kort geding dat de journalist had aangespannen van de baan. Op de vrijdag voor zijn zomervakantie liet de zakenvrouw ook beslag leggen op het huis en de bankrekeningen van Smit. Dat leidde tot veel ophef, waarop de beslaglegging op het huis en op de bankrekeningen werd ingetrokken. De beslaglegging op de royalties bleef echter staan, maar werd donderdag dus ook ingetrokken.

Smit en Storms hebben afgesproken om elkaar vrijdagochtend te ontmoeten. Dit betekent niet dat er een einde komt aan de juridische strijd die al jaren voortduurt. Er lopen nog drie bodemprocedures tegen Smit. Toch heeft Storms naar eigen zeggen, en in tegenstelling tot wat beweerd wordt, 'helemaal niet het karakter om juridische procedures te voeren'. Ze wil zich slechts verzetten tegen de 'aanvallen op haar integriteit', zo verklaarde ze in Nova.

In het boek 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady' schrijft Smit over de oprichtster van internetbedrijf World Online. Daarvoor schreef de onderzoeksjournalist al vaker over haar, onder meer in het tijdschrift Quote en dagblad De Pers.