Tomasson beslist na dit seizoen over carrière

Jon Dahl Tomasson beslist na het komende seizoen over zijn toekomst, zo ventileert hij tegenover RTV Rijnmond. De Deense spits is recentelijk aangesloten bij de Feyenoord-selectie na het WK in Zuid-Afrika.

"Ik heb nog een jaar een contract bij Feyenoord. Dan zie ik wel of ik ga stoppen of dat ik nog een jaar erbij ga pikken. Dat is ook afhankelijk van hoe ik mij voel en of de motivatie net zo groot is als nu. Dat is nog even afwachten", vertelt Tomasson op het trainingskamp van Feyenoord in Spanje en Portugal.

Tomasson zat na het WK - waarin zijn Denemarken al in de poulefase werd uitgeschakeld - enkele weken in de lappenmand met een spierscheuring. Daar is de spits nu van hersteld. "Ik heb meestal op nummer tien gespeeld", geeft Tomasson zijn voorkeur aan. "Maar ik kan ook op negen spelen. Het zou goed zijn voor Feyenoord als er nog een spits komt. Maar ik speel waar de trainer mij neerzet. Hij is de baas, de chef."

Over de verwachtingen voor het komende seizoen kon de aanvaller nog niet veel zeggen. "We hebben een jonge groep met veel talent. Vorig seizoen was uitstekend, vierde plaats en een bekerfinale. De selectie is nu wel veranderd ten opzichte van toen. Dat wordt hard werken. Een conclusie over waar wij kunnen komen dit seizoen is nu nog niet te trekken."