[EL] Uitslag AZ - IFK Göteborg

AZ heeft in de derde voorronde van de Europa League goede zaken gedaan. De Alkmaarder formatie won met 2-0 van IFK Göteborg en maakt dus een goede kans op de vierde voorronde van dit Europese toernooi. Beide doelpunten werden in de tweede helft van het duel door Ragnar Klavan en Johan Gudmundsson gemaakt.

AZ begon goed aan de wedstrijd tegen IFK Göteborg en kreeg daaropvolgend ook een paar kansen. Een schot van Pontus Wernbloom werd gekeerd en een kopbal van diezelfde speler ging maar net naast. Ook Erik Falkenburg was met een kopbal dichtbij een treffer, maar trof geen doel.

Na een klein half uur probeerde Maarten Martens het eens, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan. Toch kon AZ niet voorkomen dat het niveau enigszins inzakte. De Alkmaarders slaagden er wel in om de baas te blijven.

Uiteindelijk slaagde AZ erin om toch te scoren. Klavan kopte de bal namelijk achter Sandberg. Nog geen drie minuten later was de zege binnen, nadat Gudmundsson de voorsprong verdubbelde. In het resterende deel van de wedstrijd hadden de manschappen van trainer Gert-Jan Verbeek nog een keer kunnen scoren, maar ook met deze twee goals heeft de ploeg een prima resultaat geboekt.