Utrecht in beroep tegen straf KNVB na wanordelijkheden

FC Utrecht gaat in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Deze heeft de Domstedelingen veroordeeld tot een 'supporterloze' uitwedstrijd tegen Ajax.

De KNVB kwam tot dat oordeel na vermeende wanordelijkheden voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Ajax. De straf is opgelegd ondanks pogingen van de directie van FC Utrecht om met Ajax, de beide burgemeesters en de KNVB tot een afspraak te komen om voortaan slechts een beperkt aantal supporters over een weer mee te nemen en beide supportersgroepen een laatste waarschuwing te geven. Hierover is op dit moment nog geen overeenstemming bereikt met de leiding van de Amsterdamse club. Dat meldt Utrecht op haar officiële website.

Voornaamste verwijt dat de supporters van FC Utrecht gemaakt wordt door de aanklager, is het feit dat voorafgaand aan de uitwedstrijd in februari kwetsende spreekkoren ten gehore werden gebracht. Utrecht gaat in beroep, omdat het van mening is dat de aanklacht zeer eenzijdig is en de opgelegde straf niet zal bijdragen aan de oplossing van het probleem.

"We zijn allemaal, inclusief de aanklager, op de hoogte van de rivaliteit van beide supportersgroepen en proberen er als clubs alles aan te doen om deze rivaliteit terug te brengen tot een acceptabel niveau. Ik begrijp ook dat het makkelijker was zeshonderd supporters terug te sturen met de trein dan tweeduizend supporters van de tegenpartij op het voorplein van het stadion weg te sturen", aldus voorzitter Jan-Willem Van Dop.

"Maar het meest kwalijke vind ik dat beide clubs niet de gelegenheid hebben gekregen om, in het belang van het betaald voetbal, gezamenlijk te komen tot een oplossing voor de nabije toekomst."