Dodelijk ongeval op het circuit van Zandvoort

Een crash op het Circuit Park Zandvoort heeft een leven geëist. Twee raceauto's botsen vol tegen elkaar, waarna een van de auto's in de vangrail eindigde. De crash bleek er daarna een met een fatale afloop.

In de Rob Slotemaker Bocht, waar het ongeluk plaatsvond, is alles door de brandweer afgeschermd. Het wrak wordt inclusief lichaam overgebracht naar Beverwijk. Auto's kunnen namelijk in Zandvoort niet opengeknipt worden.

Update 16.59 uur:

Er wordt gemeld dat het zou gaan om een open raceauto. Nadat de auto tegen de vangrail aanknalde is de auto uitgebrand, waarbij de coureur om het leven kwam. Het invliegen van de traumahelikopter mocht niet meer baten. Wie het slachtoffer is, is nog niet bekendgemaakt. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Update 17.48 uur:

Uit nieuwe informatie blijkt dat er geen aanrijding aan de brand vooraf is gegaan. De auto vloog ineens in brand, het lukte de bestuurder nog wel om de auto stil te zetten langs de kant, maar niet meer om er zelf uit te komen. Het ongeluk gebeurde bij een racesessie georganiseerd door coureursfamilie Bleekemolen. Particulieren kunnen dan ervaren hoe het is om in zo'n snelle auto te rijden.