Van der Kooy doet weer mee aan Dakarrally

Rallyrijder Jaap van der Kooy (59) gaat weer van start in de bekende en beruchte Dakarrally die in 2011, net als de afgelopen jaren, in Zuid-Amerika wordt verreden. Voor de Zoeterwoudenaar wordt het de tweede keer dat hij op dat continent van start gaat. Daarvoor reed de ervaren motorrijder vijftien keer de Dakarrally in Afrika. Op 1 januari 2011 gaat Van der Kooy van start in de race die hem door het noorden van Argentinië en Chili voert.

"Ik kies weer voor het avontuur," meldt Van der Kooy die wederom met een KTM zal gaan rijden. "Nu de ASO de Dakarrally opnieuw niet in Afrika organiseert, heb ik toch maar besloten om weer van start te gaan in Zuid-Amerika. Het blijft tenslotte een enorm avontuur. Na mijn inschrijving werd ik meteen teruggebeld door Nelly Pavee, hoofd deelnemersbegeleiding van de Dakar-organisatie die ik al vijftien jaar ken. Ze vinden het geweldig dat ik er weer bij ben. En eerlijk gezegd is het voor mij ook een heerlijk gevoel om er weer bij te zijn en te merken dat je zo'n goed contact hebt met de organisatie."

Tijdens zijn eerste Zuid-Amerikaanse editie van de rally, inmiddels anderhalf jaar geleden, finishte Van der Kooy niet.
In een stofwolk reed hij op een stilstaand voertuig. "Dit keer is het mijn inzet om de eindstreep in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires wel te halen," meldt de avonturier die inmiddels al weer volop in training is voor het evenement.


Jaap van der Kooy