Jol: "We hadden voor rust dik voor moeten staan"

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 1-1 gelijk te spelen tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Martin Jol kan zijn manschappen 'niks verwijten'.

Het begin was erg goed, maar Ajax vergat een grote voorsprong op te bouwen. "We begonnen sterk aan het duel. Zeker de eerste twintig minuten waren goed. Het positiespel bij ons was goed en we kregen kansen. Voor rust hadden we dik voor moeten staan", meende Jol.

Na de pauze verzwakte Ajax, dat ook wat hinder leek te ondervinden van de vermoeidheid van WK-gangers. Jol was desalniettemin tevreden over het niveau dat zijn elftal wist te halen. "Eigenlijk kan ik de ploeg weinig verwijten", aldus de trainer in De Telegraaf.

De Amsterdammers brengen volgende week een bezoek aan PAOK. Bij de thuiswedstrijden van de Grieken kan het spoken. Ajax moet dan ook een lastige klus zien te klaren. Een doelpuntloos gelijkspel is niet voldoende om de vierde en tevens laatste voorronde van de CL te bereiken.