El Hamdaoui ontbreekt tegen PAOK

Ajax-trainer Martin Jol kan woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki zeker geen beroep doen op Mounir El Hamdaoui. De onderhandelingen met de aanvaller, die al wel medisch gekeurd is in Amsterdam, zijn nog altijd niet afgerond. "We zijn er nog niet uit, maar misschien lukt dat de komende dagen", wilde Jol kwijt op een persconferentie over de wedstrijd in de voorronde van de Champions League woensdag.

Jol had er stiekem op gerekend El Hamdaoui tegen de Grieken al te kunnen inzetten. "Vanuit ons standpunt gezien, dachten we hem toe te kunnen voegen aan onze lijst spelers. Vanuit zijn standpunt gezien bleek dat toch anders." Hij weigert echter de goaltjesdief daarop af te rekenen. "Mounir is gewoon een goede jongen. Van onze kant hebben we er alles aan gedaan. Nu is het aan de speler om een besluit te nemen."

Met AZ heeft Ajax al een akkoord bereikt over een transfersom van vijf miljoen euro. Dit bedrag mogen de Amsterdammers in termijnen betalen. De transfersom zou nog oplopen naar zeven miljoen indien Ajax de Champions League haalt.

Als de transfer de komende dagen alsnog rond komt, is El Hamdaoui mogelijk wel inzetbaar in de return in Griekenland. Ook is hij er dan voor het begin van de competitie bij.

Naast El Hamdaoui worden ook Mido en Daniël de Ridder genoemd als mogelijke versterkingen. "Mido komt deze week hierheen en dan gaan we eens zitten", zegt hij over de transfervrije speler, die tussen 2001 en 2003 al voor Ajax speelde. De Ridder, eveneens een oud-Ajacied, staat onder contract bij Wigan Athletic. "Hij kan kosteloos aan ons verhuurd worden. Het is een optie die we overwegen."

De belangrijkste aanvaller van het afgelopen seizoen, Luis Suárez, is er in principe gewoon bij. Hij was de afgelopen tijd in Barcelona bij zijn vrouw die op het punt staat te bevallen. Als zij rond de wedstrijd bevalt kan Suárez de wedstrijd alsnog laten schieten. Over of Suárez na het WK al fit is voor negentig minuten hield Jol zich op de vlakte. "Als hij na zestig minuten neerstort zien we het wel."