Playlogic in grote problemen

De toekomst van Playlogic is onzeker. De Amsterdamse game-uitgever heeft in de afgelopen drie maanden ruim anderhalf miljoen euro verlies geleden. Vorig jaar werd er een verlies van zestien miljoen euro geboekt.

"Het management buigt zich op dit moment over de mogelijkheden", laat een woordvoerder van Playlogic dinsdag weten aan Novum Nieuws. Naast het verlies dat in de afgelopen maanden werd geboekt, heeft de uitgever naar eigen zeggen ook te maken met wanbetalers en de tegenvallende verkoop van de vorig jaar uitgegeven game Fairytale Fights.

Mocht het management van Playlogic niet tot een oplossing komen, dan is de kans groot dat de game-uitgever failliet wordt verklaard. Volgens de woordvoerder komt het management misschien dinsdagmiddag al met definitief uitsluitsel.

De productieafdeling van Playlogic, gevestigd in Breda, doet het wel goed. Playlogic Game Factory heeft volop werk dankzij een vast contract met Sony. In Breda worden games ontwikkeld die gebruik maken van de door bewegingen gestuurde PlayStation Move-controller. De PlayStation-tegenhanger van de Wii van Nintendo en de Kinect van Xbox.

Nederlandse game-uitgever in grote problemen
Nederlandse game-uitgever in grote problemen