Buschauffeur misbruikt 54 kinderen

Een Australische buschauffeur wordt ervan verdacht dat hij 54 kinderen seksueel heeft misbruikt. Dat gebeurde, terwijl hij de jongens en meisjes naar de kerk bracht voor jeugdactiviteiten. De 69-jarige man is gearresteerd toen vier slachtoffers uit de school klapten.

De twee mannen en twee vrouwen vertelden de politie dat ze als kind seksueel misbruikt en mishandeld waren. Dat gebeurde in de jaren zeventig, tachtig en negentig. De buschauffeur zou hebben toegeslagen tijdens zijn werk voor de Metropolitan Baptist Church in het noorden van Sydney. Volgens de politie nam de man de kinderen op schoot, terwijl hij de bus bestuurde. Ondertussen betastte en misbruikte hij zijn slachtoffertjes. Dat gebeurde op tripjes naar het strand, naar het zwembad en naar de bioscoop.

Nadat het misbruik naar buitenkwam deden nog eens 50 slachtoffers aangifte. De buschauffeur wordt vervolgd vanwege seksueel misbruik en ontfatsoenlijk gedrag. De politie roept eventueel andere slachtoffers op om zich te melden. De man is in afwachting van zijn proces vrijgelaten.