Docker en De Kort langer bij Skil-Shimano

Het management van het Skil-Shimano professional cycling team heeft de contracten met Mitchell Docker en Koen de Kort met één jaar verlengd.

De Australiër Mitchell Docker (23), die bij de beloften al regelmatig excelleerde in de internationale U23 wedstrijden, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Skil-Shimano. Zijn niet geringe talent kwam onder andere aan de oppervlakte tijdens de Delta Tour en de Route du Sud. In beide etappekoersen won hij dit voorjaar namelijk een etappe. Docker ontwikkelde zich dit jaar goed in de klassiekers en kan goed uit de voeten in heuvelachtige etappekoersen. Dankzij zijn snelle eindschot is hij bovendien een renner die etappes kan winnen.

Koen de Kort (27) is dit voorseizoen opnieuw gegroeid als renner. Zo viel hij dit jaar onder meer op in de hoogaangeschreven Vlaamse klassiekers als de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. De Brabander is allround en daardoor op verschillende terreinen en in zware wedstrijden veelal een vaste waarde voor Skil-Shimano.