Jol blij met 'noodzakelijke' El Hamdaoui en Mido

Martin Jol heeft zijn zin gekregen. Ajax heeft zich versterkt in de voorhoede met Mounir El Hamdaoui en Ahmed 'Mido' Hossam, meent Jol zelf. Ajax heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Waar er eerst vooral spelers vertrokken uit Amsterdam heeft de club, ondanks de financiële malaise bij de club, toch twee spitsen aan kunnen trekken. Dat meldt Martin Jol tegenover het Algemeen Dagblad.

Jol wenste al tijden versterking in de aanval na het vertrek van Marko Pantelic en Dennis Rommedahl. Nu hij El Hamdaoui en Mido kan presenteren is hij enigszins gerustgesteld. "Mounir is wat wij nodig hadden", reageert Jol in het Algemeen Dagblad over de komst van de aanvaller van AZ, die dinsdag gepresenteerd wordt. "Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur. Hij is in staat om dit Ajax beter maken."

Ook met Mido werkte Jol samen bij de Spurs. "Hij is een geweldige jongen om erbij te hebben. Dat moest ook wel, want we hadden helemaal geen opties op de spitspositie. Nu is hij dubbel bezet."

El Hamdaoui kan morgenavond al zijn debuut maken bij Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Tegen het Griekse PAOK Saloniki komt de Rotterdammer waarschijnlijk in de voorhoede te spelen met rechtsbuiten Luis Suárez en linksvoor Urby Emanuelson.