Britse tieners ontvoerden en martelden vrouw

Drie dagen lang heeft een vrouw uit Groot-Brittannië fysieke en onherstelbare psychologische schade opgelopen, zo oordeelde een Britse rechter. Drie Britse tieners van 18, 16 en 14 jaar zijn hier verantwoordelijk voor. De vrouw is gemarteld en seksueel misbruikt.

De vrouw werd door de tieners onder andere overgoten met nagellak waarna ze haar haren en wenkbrauwen afschoren, opgesloten in een kast, bont en blauw geslagen, seksueel misbruikt en de vrouw liep ook brandwonden aan haar handen en gezicht op.

Tegenover de rechter verklaarden de drie -Darren Hodgekinson (18), Chelsea Mills (16) en Chelsea Wiliams (14)- onschuldig te zijn. De rechter oordeelde anders, de jongeren hebben vier jaar, twee jaar en achttien maanden celstraf opgelegd gekregen.

De zogenaamde 'ringleader' Darren Hodgekinson, kan overigens pas vrijkomen wanneer na vier jaar wordt besloten dat hij geen gevaar voor de maatschappij meer zou vormen. De namen van de twee meisjes zijn vrijgegeven, omdat de rechter dit in de straf heeft meegenomen, daarnaast is de misdaad zo zwaar dat de maatschappij recht zou hebben op de identiteit van de daders. De twee meisjes krijgen na hun straf nog een gedragstraining.

Darren Hodgekinson had al eerder een straf gekregen, toen hij een aantal jaar geleden een geestelijk gehandicapte man had ontvoerd en mishandeld. Chelsea Mills was verliefd op de jongen geworden en Chelsea Williams wilde graag bij zijn sadistische groepje gaan horen, ze was nog 'in training'.