Schumacher: "Testverbod Formule 1 belachelijk"

Michael Schumacher heeft geen goed woord over voor het testverbod dat al bijna twee jaar van kracht is in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen mocht in zijn eerste periode als formule 1-coureur nog onbeperkt testen.

"Als je weet op welk hoog niveau we ons bevinden, maar toch de enige sport zijn waarin tijdens het seizoen niet getest mag worden, dan is dat belachelijk", zei de 41-jarige Duitser voorafgaand aan de grand prix van Duitsland op Hockenheim.

De internationale autosportfederatie FIA heeft testen tijdens het seizoen verboden om de hoge kosten in de Formule 1 te drukken. Schumacher beaamde op Hockenheim dat de situatie vroeger wat overdreven was. "De topteams reden soms wel 90.000 testkilometers tijdens het seizoen. Maar de huidige nul kilometer is helemaal idioot. Er moeten een aantal tests worden toegestaan. Ik hoop dat we hier een oplossing voor vinden."

Schumacher, na drie jaar terug in de Formule 1, kan wel wat testkilometers gebruiken. De recordkampioen presteert vooralsnog ondermaats met zijn Mercedes. Schumacher gaf eerder deze week toe de wereldtitel uit zijn hoofd te hebben gezet. "Maar dat doel wil ik volgend jaar wel proberen te bereiken", aldus Schumi.