Rutten: "Fysiek staan we behoorlijk"

PSV-trainer Fred Rutten kijkt tevreden terug op het trainingskamp, dat de Eindhovense formatie tot en met zaterdag heeft belegd. De club uit de Lichtstad neemt het op de laatste dag van het trainingskamp op tegen 1. FC Nürnberg.

Tijdens dat duel zal de club afscheid nemen van Timmy Simons, die onlangs de overstap maakte naar de Duitse club. "Fysiek staan we er heel behoorlijk op en de nieuwe jongens hebben zich goed kunnen aanpassen", aldus Rutten op de clubwebsite van PSV.

"Op 7 augustus moeten we fit zijn, dan moeten we er staan. Dat is het allerbelangrijkste. We moeten dan een brede kleedkamer hebben, met veel competitie en dan kunnen wij een keuze maken. Uiteindelijk maken de spelers zelf die keuze."


Gedurende het trainingskamp verwelkomden Rutten en consorten Marcelo en huurling Marcus Berg. "Berg heeft bij HSV de voorbereiding gewoon doorlopen, met ongetwijfeld veel duurwerk en Marcelo heeft afgelopen periode in Brazilië ook een programma afgewerkt", reageert de oefenmeester op de vraag of het late instromen van de nieuwelingen niet tot problemen zal gaan leiden.