36.504 Wandelaars lopen Vierdaagse uit

In totaal 36.504 deelnemers hebben vrijdag de finish gehaald op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Uiteindelijk haalden de afgelopen vier dagen 3429 wandelaars de eindstreep niet. De laatste dag telde 198 uitvallers, erg weinig voor de vierde dag, meldt een woordvoerder van de organisatie.

De zegsman denkt dat het lage aantal uitvallers op de vierde dag komt door het goede weer. "Het was heerlijk wandelweer met goede temperaturen en geen regen." Het totaal aantal uitvallers tijdens de gehele Vierdaagse komt overeen met voorgaande jaren. "Toen viel een even groot percentage uit."

De eerste dag van de Vierdaagse telde 1154 uitvallers, veel meer dan normaal. De eerste dag was het extreem warm. Van tevoren werd daarom besloten een tot anderhalf uur eerder te starten. Toch moesten vanwege de hitte de eerste dag vier mensen naar een ziekenhuis. De dagen erna daalde het kwik en kon op de normale tijden worden gestart. De Vierdaagse kende volgens de organisatie weinig incidenten.

Ook de Vierdaagsefeesten rondom het evenement konden weer rekenen op veel belangstelling. De teller van het aantal bezoekers stond na donderdag op bijna 1,2 miljoen. De feesten begonnen zaterdag al.

Enkele jaren geleden werd een keer het recordaantal van 1,4 miljoen feestende bezoekers behaald. Of dat record er dit jaar aan gaat, kan een woordvoerder van de Vierdaagsefeesten vrijdagavond nog niet zeggen. "Er komen nu nog veel mensen naar de stad", vertelt hij.