Firma schenkt bier uit opgezette dieren

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de Schotse firma 'BrewDog' die bier schenkt uit flessen die gemaakt zijn van opgezette dieren. Dierenrechtenorganisaties spreken van een ordinaire marketingstunt. De twaalf flessen zijn geplaatst in zeven dode wezels, vier eekhoorns en een haas. 

Het bier heeft een alcoholpercentage van maar liefst 55 procent. Volgens de firma is het pilsje het sterkste bier ter wereld. Een preparateur laat weten dat de dieren niet speciaal voor dit doel zijn gedood, maar dat de beesten zijn omgekomen op de weg. Hiet bier dat 'The End of History' is gedoopt zou sterker zijn dan whisky en wodka. De brouwer serveert het bier in een whiskyglas.

James Watt van bierbrouwerij Fraserburgh: "De flessen zijn zijn zowel prachtig als griezelig. Ze doorbreken taboes, net als het bier in de flessen." Ross Minett van Advocates for Animals kan er niet om lachen. "Deze shocktechnieken gebruiken om aandacht te krijgen is verschrikkelijk, vooral wanneer het gaat om het uitbuiten en vernederen van dieren." Ook Barbara O'Donnell van de Alcohol Focus Scotland is 'not amused': "Het bedrijf zoekt de grenzen op van wat acceptabel is en dat uit zich in goedkope marketingtrucs."