Ruiz verandert naam op shirt in Bryan voor 'mooi seizoen'

De naam die het afgelopen seizoen vaak viel wanneer Twente scoorde is aangepast. Bryan Ruiz Gonzalez heeft de naam op zijn shirt veranderd. Komend seizoen staat er niet langer 'Ruiz' boven het cijfer, maar 'Bryan'.

"Mijn achternaam duidt op mijn vader en daar heb ik al heel lang niks van gehoord. Ik wil daarom liever niet meer met die naam spelen", zegt de aanvaller op de website van Twente.

De topscorer miste de laatste dagen wat trainingen, hetgeen de transfergeruchten versterkte. Vanavond in de oefenpot tegen Deportivo la Coruña zal hij opnieuw niet van de partij zijn. Bryan heeft een blaar op zijn voet. "Bij het eerste duel van het seizoen, de Johan Cruijffschaal tegen Ajax, zal ik er gewoon bij zijn"

Ondanks het vertrek van enkele belangrijke spelers heeft 'Bryan' vertrouwen in het nieuwe seizoen. "De spelers die zijn gekomen hebben dezelfde stijl als hun voorgangers. Ik denk dat het prima vervangers zijn. Dat hebben we natuurlijk ook wel nodig, want het zal een moeilijk maar mooi seizoen worden. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we daar goed mee om kunnen gaan. Bovendien gaan we in de Champions League spelen, een nieuwe uitdaging voor het team."