Tomasson terug bij Feyenoord

Jon Dahl Tomasson keert zaterdag terug bij Feyenoord. De Deense aanvaller is hersteld van een spierscheurtje in zijn rechterbovenbeen, dat hij opliep tijdens de wedstrijd tegen Japan bij het WK in Zuid-Afrika.

"Hij is fysiek fit", aldus trainer Mario Been vrijdag op de website van Feyenoord. "Hij zal nog wel even tijd nodig hebben om volledig inzetbaar te zijn." Tomasson speelt daarom zondag niet mee in het oefenduel met Real Mallorca. Wel gaat de aanvaller volgende week mee op trainingskamp in Portugal. Been hoopt dat ook Sekou Cissé daar terugkeert op het trainingsveld. "Hij heeft nog een klein beetje last van zijn teen, maar ik hoop dat we hem in Portugal op het veld zullen zien."

De Rus Fedor Smolov sloot zich vrijdag al aan bij de selectie van Feyenoord. De jeugdinternational was begin deze maand al een aantal dagen in Rotterdam, maar keerde in afwachting van een werkvergunning terug naar zijn vaderland. Smolov, die voor één seizoen wordt geleend van Dinamo Moskou, heeft deze inmiddels gekregen. Been hoopt dat de aanvaller als invaller mee kan spelen in de wedstrijd tegen Real Mallorca.