Whiting inspecteert F1-circuit Zuid-Korea

Autosportfederatie FIA heeft via Charlie Whiting de voortgang van de bouw van het Formule 1-circuit in Zuid-Korea bekeken. Er waren twijfels gerezen of het project op tijd gereed zou zijn, maar de organisatie bezweert in augustus klaar te zijn met het Yeongam-circuit.

"De Korea Automobile Racing Association en de Korea Auto Valley Operation hebben vorige week Charlie Whiting mogen verwelkomen voor een inspectie van het circuit. Het was een succesvol bezoek. We zijn vol vertrouwen dat de coureurs, teams en fans gaan genieten van het Korea International Circuit," zo luidt een officiële verklaring.

Whiting kreeg een rondleiding over het circuit en kon constateren dat de tribunes, de pitgebouwen en de toren van de wedstrijdleiding gereed waren. De baan moet nog wel voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag. Naar verwachting zal Whiting eind augustus zich wederom in Korea melden om de baan te inspecteren. Mocht hij zijn goedkeuring geven, dan kan de grand prix van Korea op 24 oktober gehouden gaan worden.