Duitse pubers doen aangifte van misbruik

Zes Duitse jongens van 13 jaar uit Osnabrück hebben woensdag aangifte gedaan van seksueel misbruik op een vakantiekamp op Ameland. Dit meldde de Duitse politie tegen de website thelocal.de. Acht deelnemers van 13 tot 16 jaar worden verdacht. De vermeende incidenten kwamen aan het licht nadat een moeder van een deelnemer bij de politie in Osnabrück had aangeklopt.

De 13-jarige jongens zeggen op het kamp meerdere keren te zijn aangevallen en in de jongensslaapzaal met niet nader omschreven voorwerpen seksueel te zijn misbruikt. Op een gegeven moment wisten ze de aanranders te ontvluchten door zich agressief te verdedigen of via de brandtrap te ontsnappen.

Volgens de krant Neue Osnabrücker Zeitung hebben de slachtoffers de kampleiding op de hoogte gesteld van de incidenten. De leiding ondernam echter geen actie om het misbruik te voorkomen.

Het kamp werd van 25 juni tot 8 juli georganiseerd door sportvereniging Stadtsportbund Osnabrück. Rond de honderd jongeren namen deel aan het vakantiekamp. De verenigingsvoorzitter reageert aangeslagen. Hij zegt echter niet te begrijpen waarom de deelnemers gedurende de twee weken het misbruik niet aan de buitenwereld hebben gemeld.

De politie in Osnabrück is bezig met onderzoek en bekijkt onder meer of de directie op het kamp verantwoordelijk kan worden gesteld.