Steppe: "Wil me bewijzen bij Heerenveen"

Sc Heerenveen raakte deze week door een afgescheurde knieband eerste doelman Brian Vandenbussche kwijt. Logische vervanger zou Kenny Steppe zijn, maar de ploeg van trainer Ron Jans is op zoek naar een nieuwe doelman om de Belg te vervangen.

De clubleiding van Heerenveen weigert Steppe meteen naar voren te schuiven als eerste doelman omdat de Belg volgens de Friese club te blessuregevoelig is. Daarom wordt gezocht naar een doelman met ervaring in de Eredivisie die meteen op het hoogste niveau mee kan draaien.

"Ik kan daarin Heerenveen wel begrijpen. Afgelopen seizoen waren immers drie van de vier doelmannen geblesseerd. Nu zijn er nog maar twee fit. Overigens had ik niet het idee dat ik de concurrentiestrijd al van Brian verloren had," zei Steppe na de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Istanbulspor.

Steppe kon zijn belofte dankzij blessureleed nog niet inlossen. "Ik hoop daar dit jaar bespaard van te blijven en wil laten zien waarom deze club me heeft gehaald. Ik ben fysiek en mentaal weer helemaal fit," zei de Belgische doelman die verhuur niet ziet zitten. "Dit jaar wil ik bewijzen dat ik Heerenveen-waardig ben. Daar ben ik enorm op gebrand."