Animatiefilms populairst in Nederlandse bios

De animatiefilms deden het dit weekend goed in de Nederlandse bioscopen. Net als vorige week was 'Shrek: Forever After' het populairst onder bioscoopbezoekers. De vierde film in de reeks over het goedaardige groene monster bleef fier bovenaan de Nederlandse bioscooplijst staan. Op drie staat nog steeds de animatiefilm 'Toy Story 3'.

De komische actiefilm 'Knight and Day' kwam dit weekend binnen op twee. Deze spectaculaire zomerfilm, met Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrollen, bracht een kleine zes ton op. In de film nemen Cruise en Diaz zichzelf stevig op de hak door een persiflage te spelen op de rollen waar ze zo beroemd mee zijn geworden. Cruise speelt een lompere versie van zijn personage uit de 'Mission: Impossible'-films. Diaz is te zien als het overbekende verwarde hittepetitje dat van alles, zeker de stoere Cruise, onder de indruk blijkt.

'The Twilight Saga: Eclipse', die vorige week nog op nummer twee stond, is na drie weken gezakt naar een vierde plaats. Ook deze derde film in de vampierreeks heeft niet het succes behaald dat de Twilight Saga in Noord-Amerika doorgaans ten deel valt. Op nummer vijf staat 'Sex and the City 2', een plaatsje lager dan vorige week. Met een draaitijd van acht weken is het veruit de 'oudste' film van de top vijf van dit weekend.

De grote verrassing dit weekend in de Amerikaanse bioscopen was de thriller 'Inception', met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. De film bracht in totaal 60,4 miljoen dollar op. Dat is naar huidige maatstaven een prima openingsweekend, maar het resultaat verbleekt bij het record van regisseur Christopher Nolan. Twee jaar geleden bracht zijn film 'The Dark Knight' in precies hetzelfde weekend ruim 158 miljoen dollar op. Deze film ging toen echter de 1 miljard voorbij, een absolute zeldzaamheid. 'Inception' gaat in Nederland op donderdag in première.

Animatiefilms populairst in Nederlandse bios
Animatiefilms populairst in Nederlandse bios