Reddingsbrigade minder druk door slechter weer

Reddingsbrigade Nederland heeft vorige week minder vaak in actie hoeven komen dan de week ervoor. In totaal kwam de reddingsbrigade 1146 keer in actie, tegenover 2386 keer de week ervoor. Vorige week was het weer een stuk minder zomers.

Behalve mensen werden ook dieren uit een levensbedreigende situatie gered. In Egmond was een dolfijn van 4,5 meter vast komen te zitten in de branding. In zijn blaasgat zat een stuk plastic vast, dat is verwijderd. Het dier werd met behulp van omstanders weer richting zee geholpen.

Ook spoelden in Callantsoog, Bloemendaal en IJmuiden drie jonge zeehondjes aan. Zij zijn overgedragen aan de zeehondenopvang. Voor twee bruinvissen liep het minder goed af. Zij spoelden aan op Westenschouwen en overleefden dit niet.

Ook een 28-jarige man kwam om het leven bij een waterongeval op het Geestmerambacht bij Alkmaar. Verder werden zwemmers geholpen die bijvoorbeeld te dicht bij een golfbreker waren gekomen en niet weg konden komen, kwamen verschillende watersporters in de problemen en werd 783 keer eerste hulp verleend. Ook zocht de reddingsbrigade 56 keer naar vermiste kinderen.

Submitter:  Bron: Novum