Interpol rolt WK-gokhuizen op in Azië

Meer dan vijfduizend mensen zijn van 11 juni tot 11 juli gearresteerd bij het oprollen van WK-gokhuizen in Azië. De politiekorpsen van verschillende landen vielen ruim achthonderd illegale gokgelegenheden binnen waar voor in totaal 155 miljoen dollar (ruim 120 miljoen euro) was gewed op de voetbalwedstrijden. Dat heeft de internationale politieorganisatie Interpol vrijdag bekendgemaakt.

Er werd tien miljoen dollar (ruim 7,5 miljoen euro) in beslag genomen evenals auto's, bankpassen, computers en mobiele telefoons. Het bewijsmateriaal wordt onderzocht en er wordt bekeken of er mogelijk nog andere bendes of personen betrokken zijn bij de illegale gokpraktijken.

Interpol coördineerde de operatie in Maleisië, Singapore, Thailand, China, Hongkong en Macau.

"Naast het feit dat er duidelijke banden zijn met de georganiseerde misdaad is het illegaal gokken op voetbalwedstrijden ook verbonden met corruptie, witwassen en prostitutie", aldus Jean-Michel Louboutin, de nummer twee van Interpol. De operatie van afgelopen maand heeft dan ook 'significante gevolgen voor deze misdaden op de lange termijn'.