Stekker uit malafide WK-goalalert

Zo'n 1500 mensen zijn samen circa 25 duizend euro kwijt aan een malafide zogenoemde goalalert. De dienst zou aan abonnees een sms sturen als Nederland een doelpunt scoorde op het afgelopen WK voetbal, maar abonnees kregen tot wel dertig gelijkluidende berichten toegestuurd.

Een woordvoerder van Mollie, via welk bedrijf de sms-dienst liep, zegt dat de dienst op 14 juni van start ging met het versturen van de berichten. Op die dag speelde Nederland de eerste wedstrijd in Zuid-Afrika, tegen Denemarken.

Volgens de woordvoerder bleek de goalalert zich niet te houden aan meerdere regels uit de sms-gedragscode. Zo bleek de dienst eenzelfde bericht meerdere keren naar abonnees te sturen. Per bericht waren klanten 1,50 euro kwijt. Ook lukte het abonnees niet zich af te melden. Berichten dat de dienst in reclame-uitingen had beweerd dat de goalalert gratis was, kan de woordvoerder niet bevestigen.

Mollie heeft meerdere klachten van abonnees ontvangen over de dienst. Op de dag dat de eerste sms'jes werden verstuurd, trok het bedrijf de stekker eruit.

Desondanks zijn de abonnees nu in totaal zo'n 25 duizend euro armer. De abonnees hebben recht op compensatie, zegt de woordvoerder. "Zij moeten contact opnemen met hun provider, die dan weer contact opneemt met ons. Als wij de klacht terecht vinden, en dat vinden we in dit geval, dan vragen wij geen geld van de provider en kan de provider het geld terugstorten op de rekening van de abonnee."

Stekker uit malafide WK-goalalert
Stekker uit malafide WK-goalalert (Foto: Novum)
Submitter:  Bron: Novum