Premie voor energiezuinige woning

Huiseigenaren die hun woning energiezuiniger maken, kunnen in aanmerking komen voor een beloning van honderden euro's. Met deze premie wil demissionair minister voor Wonen Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) het investeren in energiebesparende maatregelen aantrekkelijker maken, zo maakte zijn ministerie vrijdag bekend.

Het gaat om de zogeheten rijkspremie Meer Met Minder, waarvoor tot eind volgend jaar vijftien miljoen euro beschikbaar is. Het is een voortzetting van een al bestaande regeling waarvan in mei het geld op was. Deze regeling bleek een succes: niet alleen werden veel woningen energiezuiniger gemaakt, ook had het een positief effect op de lokale werkgelegenheid bij aannemers en installateurs.

Huiseigenaren die in aanmerking willen komen voor de premie, moeten de mogelijke energiebesparende maatregelen in kaart laten brengen door een gecertificeerd adviseur. Blijkt uit zijn rapport dat de aanpassingen ervoor zorgen dat de woning één categorie groener wordt op het energielabel, dan ontvangt de eigenaar een premie van driehonderd euro. Wordt de woning twee categorieën groener, dan vangt hij 750 euro.

De premie kan vanaf zaterdag worden aangevraagd.

Premie voor energiezuinige woning
Premie voor energiezuinige woning