Ajax niet geïnteresseerd in Braafheid

Bayern München wil Edson Braafheid in de transfer van Gregory van der Wiel betrekken. Door Braafheid te ruilen tegen Van der Wiel hoopt de Duitse kampioen een kleinere transfersom aan Ajax te betalen. De Amsterdamse club wil hier niets van weten en heeft geen interesse in de linksback.

Ajax heeft inmiddels bevestigd dat Bayern München zich heeft gemeld voor Van der Wiel. De Amsterdammers houden vast aan een hoge transfersom van twintig miljoen euro. Bayern hoopte dat bedrag niet te hoeven betalen als Braafheid in de deal betrokken zou worden. Volgens het Algemeen Dagblad wil Ajax daar niet aan meewerken. Daarnaast is ook het salaris van Braafheid te hoog.

Van der Wiel en Braafheid genieten momenteel van een vakantie. De twee verdedigers kwamen allebei nog in actie in de finale van het WK. De rechtsback van Ajax zal pas na zijn vakantie een beslissing nemen over zijn toekomst.

Mocht Van der Wiel er niet uitkomen met Bayern dan heeft hij nog genoeg keuze over. FC Barcelona had zich ook al in Amsterdam gemeld en daarnaast zien ook Inter, Real Madrid, Arsenal en Manchester City het in hem zitten.