'Afellay kan verlengen bij PSV'

Ibrahim Afellay kan kiezen voor een transfer van PSV naar de Bundesliga. Schalke 04 en Hamburger SV hebben interesse in de Oranje-international. De club uit Eindhoven heeft hem nu een derde optie gegeven. Afellay kan bij PSV een nieuw contract tekenen.

Het huidige contract van Afellay bij PSV loopt tot medio 2011. Volgens Voetbal International kan de middenvelder zijn verbintenis openbreken en met een jaar verlengen. PSV wil Afellay langer aan zich binden omdat ze door hebben dat hij weinig ziet in een overstap naar de Duitse clubs, Sevilla of Everton, die ook interesse toonden.

HSV heeft zelfs al een overeenstemming bereikt met PSV over Afellay. Het woord is nu aan de speler zelf. Maar Afellay is na de huldiding van dinsdag een dag later voor twee weken vertrokken naar Marokko om daar zijn vakantie te vieren. Bij zijn terugkeer zal er meer duidelijk worden over zijn toekomst.

Naast Afellay kan ook Jonathan Reis rekenen op een nieuw contract. De aanvaller werd vorig seizoen weggestuurd vanwege een drugsverslaving, maar daar is hij inmiddels volledig vanaf en hij trainde al mee met PSV. Hij kan nu een langdurig contract tekenen in Eindhoven. Wel zal hij regelmatig worden gecontroleerd op het gebruik van stimulerende middelen en wanneer hij betrapt wordt mag hij meteen vertrekken.