College kansspelen erkent fouten jaarverslag

Het College van toezicht op de kansspelen heeft toegegeven dat er fouten staan in het jaarverslag. Vorige week trok onder meer de Postcode Loterij aan de bel omdat er in het jaarverslag een te laag bedrag stond bij het uitgekeerde prijzengeld. De kansspelwaakhond erkent nu verschillende fouten.

Zo werd bij de Postcode Loterij bijna zeventien miljoen euro meer uitgekeerd dan vermeld in het jaarverslag. Cadeaus ter waarde van 16,8 miljoen voor deelnemers zouden als kosten, in plaats van als prijzen zijn vermeld in het jaarverslag.

Ook bij De Lotto ging het fout. Daar staan de cijfers op sommige pagina's wel goed, maar er is ook een regel weggevallen bij de omzetgegevens waardoor een paar andere getallen zijn omgewisseld.

Het college gaat door het stof voor de fouten. "Dit had niet mogen gebeuren en het College biedt hiervoor zijn verontschuldigingen aan." De fout is volgens het college extra spijtig omdat het totale prijzengeld nu niet 987,4 miljoen euro is, maar voor het eerst in de geschiedenis meer dan een miljard.