'Fatale beschieting woonwagenkamp om wiet'

De schietpartij in een woonwagenkamp in Breda die woensdagavond het leven kostte aan een jongen van 12, houdt mogelijk verband met een hennepkwekerij. De daders, die de woonwagen doorzeefden met kogels, zouden het wellicht op de vader van het slachtoffer hebben voorzien, zeggen buurtbewoners vrijdag in het AD.

Rond 23.00 uur kwam er volgens een omwonende een busje bij het woonwagenkamp aan. Er stapten zeker zes gemaskerde mensen in het zwart uit. Ze liepen naar een woning en openden het vuur met automatische wapens. Ramen en muren werden doorzeefd. De daders, met dichtgetapete broekspijpen tegen verspreiding van sporen, vertrokken.

De vader sliep op de bovenverdieping, maar de jongen op de begane grond werd meerdere keren in zijn buik geraakt. Hij overleed in een ziekenhuis.

Buurtbewoners denken dat er mogelijk een verband is met een grote hennepkwekerij die woensdag in Etten-Leur werd ontmanteld door de politie na een anonieme tip. Er werden tienduizend planten en een miljoen stekjes gevonden. Vijf Bulgaren zijn aangehouden.

De politie laat over de link met de wietvondst tegenover de krant alleen weten dat er rekening wordt gehouden met alle scenario's.