Zwemparadijs Tropicana sluit de deuren

Het bekende zwemparadijs Tropicana in Rotterdam sluit de deuren. Dat meldt het zwembad op de website. De attractie gaat op 29 augustus dicht.

Eind augustus start vervolgens een ingrijpende verbouwing, waarna het zwemparadijs een tweede leven moet krijgen als 'trendy en superveilig evenementencentrum'. De verbouwing duurt tot medio december. Tot die tijd is het gebouw gesloten.

Het recreatieoord aan de Maasboulevard werd in 1988 in opdracht van Center Parcs gebouwd. Mensen moesten er zonder overnachtingskosten een dagje kunnen genieten van een subtropisch zwemparadijs.

Na de overname van Center Parcs door een Schotse brouwerij werd het afgestoten en kwam in handen van een particuliere horeca-ondernemer, die verschillende wijzigingen in het oorspronkelijke concept doorvoerde.

Drie jaar geleden kwam het zwemparadijs in opspraak omdat het volgens de provincie Zuid-Holland en de Koninklijke Nederlandse Zwembond niet voldeed aan verschillende eisen. De eigenaar kreeg een dwangsom van tachtigduizend euro opgelegd, die hij moest betalen als de gebreken niet werden hersteld.