[EL] Uitslag FC Utrecht - KF Tirana

FC Utrecht heeft in de tweede voorronde van de Europa League goede zaken gedaan door KF Tirana in de Galgenwaard met 4-0 te kloppen. Mede dankzij twee goals van Ricky van Wolfswinkel hebben de Domstedelingen een riante voorsprong voor de return van volgende week.

Utrecht moest zonder international Michel Vorm aantreden tegen de nummer drie van Albanië KF Tirana. De vervanger van de goalie, Khalid Sinouh, zou een rustige avond beleven, want de Domstedelingen bestookten veelvuldig het doel van de tegenstander.

Na acht minuten werkte de Albanese doelman Lika de bal knullig weg waarna deze via de rug van Van Wolfswinkel in het net belandde. Twintig minuten later konden de toeschouwers weer juichen toen een voorzet van Asare via Van Wolfswinkel langs twee Albanezen het doel in verdween. Direct daarna was het de beurt aan Asare die na de bal met de hand aangenomen te hebben een fraaie 3-0 aantekende.

Ook in de rest van de wedstrijd was het Utrecht dat de klok sloeg. De ploeg wist alleen nog via Dries Mertens het net te vinden. Tirana kwam in de slotfase nog met tien man te spelen nadat doelman Lika voor een handsbal zijn tweede gele kaart had gekregen, maar gescoord werd er niet meer.

FC Utrecht

4 - 0

KF Tirana

 8' Van Wolfswinkel
 26' Van Wolfswinkel
 30' Asare
 75' Mertens
 
 
 Gele kaart: Pashaj, (KF Tirana)
 Rode kaart: Lika (85/2xg) (KF Tirana)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Trifonos (Cyp)
 
Opstelling:   Opstelling:
Sinouh
Cornelisse
Schut (Van der Maarel/77)
Wuytens
Nesu
Maguire
Lensky
Mertens (Oar/89)
Asare
Mulenga (Loval/80)
Van Wolfswinkel
  Lika
Sina
Osmani
Pashaj
Ahmataj
Lilaj
Lila
Karabeci (B. Nallbani/87)
Hisa (Malindi/69)
Pejic
Plaku