Kinderen massaal high door digitale drugs

Amerikaanse pubers hebben iets nieuws gevonden om hun ouders de kast op te krijgen. Ze luisteren met hun MP3-speler naar een langdurige bromtoon. Volgens de makers van deze 'muziek' zou het effect hiervan hetzelfde zijn als het gebruiken van verdovende middelen.

Een regionale tv-zender uit de staat Kansas waarschuwt voor de gevolgen van dit zogeheten i-dosing. Door een hoofdtelefoon te gebruiken, sluit je je af voor de buitenwereld. Door middel van een continue dreun word je gegarandeerd high volgens de makers.

"Kinderen bezoeken massaal de websites waarop deze muziek te vinden is uit nieuwsgierigheid, maar dat kan hen naar andere oorden leiden", waarschuwt een woordvoerder van een drugsadviesbureau in Oklahoma. Je kunt de tonen bestellen in de 'smaken' marihuana, cocaïne, peyote en opium.

Een school in Kansas neemt het fenomeen erg serieus. De school heeft alle ouders een brief gestuurd waarin ze worden gewaarschuwd voor de gevaren van i-dosing. Daarnaast heeft de school alle MP3-spelers verboden.


'Help, muziek leidt tot verslaving!
Voor een voorbeeld van i-dosing en de effecten hiervan op een tienermeisje, klik hier