'Noodweer voorlopig ten einde'

Nederland krijgt de komende week geen last meer van noodweer, zoals dat de afgelopen dagen het land teisterde. In het oosten kan zeker vrijdag en zaterdag nog wel een pittige onweersbui opduiken, maar de buien zullen niet kunnen tippen aan het noodweer van de afgelopen dagen. Dat meldt WeerOnline donderdag.

Het weer is naar verwachting de komende dagen een stuk rustiger. De afgelopen dagen kreeg Nederland tot drie keer toe te maken met noodweer.

Hoewel zware onweersbuien wel vaker voorkomen in de zomer, is het volgens een woordvoerder van WeerOnline uitzonderlijk dat het drie keer achter elkaar gebeurt. "Warme lucht uit het zuiden en koele lucht uit het westen zorgden tot drie keer toe voor spectaculair weer. Dat is vrij bijzonder."

Of de zomer nu geheel vrij van noodweer blijft, is volgens de woordvoerder nog niet te zeggen. "De zomer is nog niet voorbij. Het is niet uit te sluiten dat het weer gebeurt, maar de komende week is het in ieder geval betrekkelijk rustig."

Het Verbond van Verzekeraars schatte donderdag de schade in heel Nederland van de meest recente storm woensdag op 25 miljoen euro. Een persoon kwam in de Gelderse buurtschap Vethuizen om het leven bij een windhoos op een minicamping. Acht mensen raakten gewond. Tot woensdag had het onstuimige weer van de afgelopen dagen al voor dertig tot vijftig miljoen euro schade veroorzaakt.