Dode door noodweer op camping in Gelderland

Door het hevige noodweer dat op dit moment over het land raast is er een dode gevallen op een camping in Vethuizen. De politie in Gelderland heeft dat bevestigd.

Door de harde wind zijn er twintig caravans omgeblazen waarvan er enkele in een waterplas zijn beland. Duikers van de brandweer hebben gezocht naar meer slachtoffers.

Daarnaast vielen er in de omgeving zes hoogspanningsmasten om door de storm waardoor er 40.000 mensen zonder stroom kwamen te zitten. Daarvan hebben 35.000 mensen inmiddels weer stroom. In Nijmegen zitten er nog 5.000 huishoudens zonder stroom.

Update 23.17 uur:

De politie heeft inmiddels bekendgemaakt dat er naast de overleden vrouw ook vier zwaargewonden en vier lichtgewonden zijn. De twintig caravans blijken niet enkel omgewaaid te zijn, maar tientallen meters de lucht in te zijn geworpen. De hulpverlening is moeilijk op gang gekomen, doordat er op de wegen richting de getroffen camping nog een aantal omgewaaide bomen moest worden verwijderd. De gewonden zijn per traumahelikopter vervoerd naar ziekenhuizen in de regio.

In Lienden is door een blikseminslag een bedrijfswoning afgebrand aan de Vogelenzangseweg. Op veel plekken in de provincie Gelderland zijn daken van huizen afgewaaid, bomen omgevallen en raakten ook auto's beschadigd.