KNMI geeft weeralarm af

Het KNMI waarschuwt voor zware regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met zeer zware windstoten. Het weeralarm geldt voor het zuidoosten en oosten van het land. Tijdens de zware buien moet men rekening houden met hagel en windstoten van mogelijk 100 km/uur, in het (noord)oosten zelfs uitschieters van 100 tot 120 km/uur.

De onweersbuien hangen momenteel boven het zuiden en zuidoosten van ons land en het gebied trekt noordoostwaarts. Lokaal valt er in korte tijd veel neerslag wat tot wateroverlast kan leiden. Bovendien bestaat er het risico om getroffen te worden door de bliksem. Aan te raden is dan ook niet in de buurt van een open veld, water of in de nabijheid van hoge bomen te zijn. Het KNMI wijst op de gevaren, voornamelijk die van omvallende bomen, die niet alleen materiële schade maar ook letsel kunnen berokkenen.

Mensen die in het verkeer willen deelnemen moeten uiterst alert zijn. Tijdens zware neerslag vermindert het zicht en de grip op het wegdek, de windstoten maken het ook nog eens moeilijk de wegen te begaan en er is natuurlijk de mogelijkheid dat de infrastructuur schade oploopt. Aangeraden wordt zoveel mogelijk risico te vermijden.

Onweersbuien

Onweersbuien
Onheilspellende luchten boven Venlo (Foto: MPG/FOK!)