Nederland tweede op FIFA-ranglijst

Nederland is door de finaleplaats op het WK een plaats gestegen op de FIFA-ranglijst. Oranje staat nu tweede, achter kersvers wereldkampioen Spanje, dat van de tweede naar de eerste plaats stijgt. Brazilië is de grote verliezer op de ranglijst. De Zuid-Amerikanen sneuvelden in de kwartfinale van het WK tegen Nederland en zakten daardoor van de eerste naar de derde plaats. Duitsland is vierde.

Grote stijger op de ranglijst is Uruguay. Door de onverwachte plaats in de halve finales van het WK stijgt de ploeg van Diego Forlán en Luis Suárez van de zestiende naar de zesde positie. Ook kwartfinalist Paraguay doet het uitstekend. Dat land stijgt vijftien plaatsen naar de zestiende stek.

Voor de finalisten van 2006, Frankrijk en Italië, werd het WK een deceptie. Ze werden in de eerste ronde uitgeschakeld, wat zich vertaalt in een daling op de ranglijst. Italië zakte van vijf naar elf. Voor Frankrijk was de daling nog spectaculairder. 'Les Bleus' leverden twaalf plaatsen in en zijn nu de 21e voetbalnatie van de wereld.