NOS zendt huldiging Oranje in zijn geheel uit

De NOS pakt morgen flink uit met een rechtstreeks verslag van de huldiging van het Nederlands elftal. De omroep trapt 's ochtends op Nederland 1 om 10.25 uur af. SBS 6 start om 14.25 uur.

SBS zet Jan Joost van Gangelen en Hans Kraay jr. in voor de interviews met spelers en staf op het erepodium en backstage, waarop de commerciële zender het alleenrecht heeft. SBS 6 heeft een paar exclusieve onderdelen in de uitzending Hart van Oranje: de huldiging. Dat meldt het ANP.

Jan Joost van Gangelen mag als enige verslaggever op het podium op het Museumplein komen en kan de spelers vragen 'wat er door hen heen gaat'. Hans Kraay jr. staat achter de schermen klaar om de vips, onder wie de spelersvrouwen, te interviewen. De NOS kan dit niet, omdat SBS 6 de uitzendrechten van de huldiging heeft gekocht bij de KNVB.

De NOS pakt uit met een zeven uur durende marathonuitzending, waarvoor het rechtstreekse verslag van de negende etappe van de Tour de France wordt verplaatst naar Nederland 2. De NOS heeft een tv- en radiostudio op het Museumplein in Amsterdam en volgt het elftal naar het Catshuis en Paleis Noordeinde in Den Haag, voordat de spelers in Amsterdam worden onthaald op allereerst een rondvaart. Jack van Gelder verzorgt het commentaar tijdens de vaartocht.