Melo: "Eigen doelpunt kwam door vuvuzela's"

Het lawaai van de vuvuzela's op de tribune zorgde er mede voor dat het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK met 2-1 won van Brazilië. Althans, dat is de mening van schlemiel Felipe Melo.

De verdedigende middenvelder van de Brazilianen kopte de bal na een voorzet van Wesley Sneijder in eigen doel. Ook keeper Julio Cesar ging niet vrijuit bij de hoge bal. "Julio Cesar riep dat hij de bal zou pakken, maar door al het getoeter was dat moeilijk om te horen", aldus Melo vandaag.

"Ik vertik het om de zondebok te worden van onze uitschakeling. Het is alsof mensen alleen maar mijn slechte acties onthouden", vervolgt Melo. "Ik heb op het WK ook goede acties gemaakt, zoals mijn assist op Robinho tegen Nederland of andere wedstrijden waarin ik goed heb gespeeld."

Melo speelde een cruciale rol in het beladen treffen in Zuid-Afrika. Brazilië kwam via Robinho na een assist van Melo op een 0-1 voorsprong tegen Oranje, dat veerkracht toonde. Na rust kopte Melo het leder in eigen doel. Nederland scoorde nogmaals (Sneijder), waarna Melo zijn frustraties botvierde op het been van Arjen Robben en kon inrukken.