Blatter roemt Afrika

Volgens Sepp Blatter heeft Afrika met het WK voetbal bewezen dat het een groot evenement kan organiseren. Dat zei de voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA vandaag op een persconferentie na afloop van het toernooi.

"Afrika verdient onze complimenten. Ze vroegen om geloof en vertrouwen. Dat hebben we ze gegeven en ze hebben het goed gedaan", sprak Blatter lovende woorden. "Ook de organisatie zelf heeft geweldig werk geleverd. Ik wil ze een negen geven. Dat is bijna cum laude."

Blatter toonde zich nederig: "Zuid-Afrika verdient de complimenten, niet de FIFA. Ik dank de mensen in het land voor hun gastvrijheid." De preses was tevreden over de wereldkampioen. "We hebben uiteindelijk een kampioen met veel kwaliteit. Spanje speelde erg goed voetbal."

De aanwezigheid van Nelson Mandela gaf de sluitingsceremonie zondag glans. Danny Jordaan, voorzitter van het organisatiecomité, kon zijn geluk niet op over de komst van de volksheld: "Ik zag hem bij de auto en het eerste wat hij zei was: Danny, ik ben zo blij dat ik hier ben. We zullen hem eeuwig dankbaar zijn voor dat wonderschone moment."