Webb: "Fantastisch om Taylor te mogen opvolgen"

Howard Webb, de arbiter die de leiding heeft in de WK-finale, kreeg in de voorbije dagen veel kritiek te verwerken. Hij probeert zich er overheen te zetten.

Vooral in de Spaanse pers moest hij het ontgelden. Webb ziet de finale niet als een andere wedstrijd. "De wedstrijd duurt net als altijd in ieder geval negentig minuten of misschien twee uur, we hebben nog steeds te maken met 22 spelers en één bal", aldus Webb op de site van de FIFA.

Sinds 1974 had geen enkele Engelsman de leiding in de WK-finale. Jack Taylor was de laatste Engelse arbiter in een WK-finale. "Jack is iemand tegen wie we opkijken. Hij is een icoon en de laatste jaren een steun geweest voor ons. Het is dus fantastisch om hem te mogen opvolgen", vervolgde de arbiter, die ook voor zijn assistenten sprak.

Overigens klapte zijn vrouw Kay Webb nog uit de school. Zij wist te vertellen dat Webb thuis zijn eigen kinderen niet onder controle kan houden. Scheidsrechter Webb bleef koel: "Zij is inderdaad meer van de discipline thuis, waarschijnlijk omdat ik vaak weg ben. Als ik dan thuis ben, ga ik heel aardig met de kinderen om. Zij is degene die de controle moet houden."