Villa: "We verwachten een aanvallend Oranje"

David Villa is dit WK voetbal één van de smaakmakers van Spanje. De spits van Barcelona maakte vijf doelpunten en is gedeeld topscorer.

Villa maakte net als Thomas Müller, Diego Forlán en Wesley Sneijder vijf WK-treffers. El Guaje maakte in de knock-outfase tegen Portugal, Paraguay en Duitsland de winnende en enige treffer voor Spanje. De Europees kampioen is daarmee sterk afhankelijk van Villa. De spits verwacht een zware eindstrijd vanavond.

"Tijdens de halve finale tegen Duitsland hebben we door veel balbezit ons eigen spel kunnen spelen", aldus Villa op FIFA.com. "Wij wisten er voor te zorgen dat Duitsland meer verdedigend moest spelen. We verwachten dat Nederland ook de bal wil hebben om tegen ons aan te kunnen vallen."

Villa weet nog niet welke aanvalspartner hij naast zich krijgt tegen Oranje. Bondscoach Vicente Del Bosque zal kiezen tussen Fernando Torres en Pedro. "Het is een eer om met één van deze voetballers te spelen. Het mooie van ons team is dat we op elke plek meerdere geschikte spelers hebben. De bondscoach bepaalt wie er speelt."