Uitgefloten Suárez: "Ik zou die handsbal zo weer maken"

Luis Suárez werd in de verloren troostfinale continu uitgejouwd door het Afrikaanse publiek dat hem als een valsspeler ziet. Suárez was in de kwartfinale medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van de laatste Afrikaanse deelnemer Ghana. De Ajacied sloeg in de slotfase een bal van de doellijn en kreeg rood. Uruguay ging echter alsnog door na strafschoppen. De Afrikaanse supporters waren zijn actie nog niet vergeten in de troostfinale.

"Ik heb mij er absoluut niet door laten afleiden", Suárez na afloop. "Ik zou het ook zo nog een keer doen." De aanvaller van Ajax eindigde na een nederlaag tegen Duitsland (2-3) op een vierde plaats. Suárez kwam dit WK tot drie doelpunten. Bondscoach Oscar Tabarez steunt de vaste aanvalspartner van ster Diego Forlán.

"Ik kon de reacties van de mensen moeilijk begrijpen. Ze willen dat hij gestraft wordt, maar iedereen in zijn positie zou hetzelfde doen. Ik snap dat Ghana de laatste hoop voor Afrika was, maar wij kunnen er ook niets aan doen dat de strafschop werd gemist", aldus Tabarez, die Asamoah Gyan kort voor tijd zag missen.

De Uruguayaanse bondscoach heeft ondanks de verloren troostfinale een uitstekende prestatie neergezet met het kleine Zuid-Amerikaanse land. "Het was fantastisch, wie had verwacht dat we zover zouden komen? Een vierde plaats is geweldig. En we zijn altijd heel erg goed ontvangen, ook na de kwartfinale tegen Ghana."