Schumacher baalt van zichzelf

Recordkampioen Michael Schumacher was na afloop van de kwalificatie zwaar teleurgesteld. Hij schopte het tot Q3 maar kon daar niets spectaculairs doen en eindigde als tiende. De Duitser baalt ervan dat hij geen fatsoenlijke tijd neer kon zetten. Toen het er op aankwam kon Schumi volgens zichzelf geen goede tijd neerzetten.

"Ik ben heel teleurgesteld", vertelde de Mercedes-coureur na afloop van de kwalificatie in Silverstone tegenover de camera van de BBC. "Ik kon een goede tijd eerst al vergeten omdat ik te wijd ging, maar daarna kon ik nog een ronde rijden."

"Ik kon geen snelle tijd klokken en pushte daarom te veel waardoor ik wat foutjes maakte. Nogal frustrerend omdat we zo hard aan de auto hebben gewerkt. Toen het er op aankwam kreeg ik het niet voor elkaar."

Teamgenoot Nico Rosberg deed het heel wat beter. De landgenoot van Schumacher kwalificeerde zich als vijfde, en hoopt stiekem op een podiumplek.

"We hebben veel vooruitgang geboekt. Gelukkig maar: dat is altijd goed om te zien. Iedereen heeft gezien dat er in Valencia nogal wat mis ging. We lagen daar mijlenver achter en nu gaat het wat beter. Het zou leuk zijn als ik morgen een podiumplaats pak."