Del Bosque 'had Raúl beter moeten behandelen'

De 33-jarige Raúl, één van de beste spelers die Real Madrid heeft voortgebracht, is nog niet vergeten door de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque. Opvallend genoeg maakte de keuzeheer van Spanje wat tijd vrij om over Raúl te praten in aanloop naar de WK-finale tegen Nederland. De spits van De Koninklijke zou niet altijd met evenveel respect zijn behandeld, zegt Del Bosque.

Overigens steekt de oefenmeester de hand in eigen boezem. Del Bosque had Raúl tijdens zijn bewind bij Real onder zijn hoede. "Wellicht hadden we hem beter moeten behandelen", zegt de coach tegenover DPA. "Voor zo'n grote speler kun je alleen maar respect hebben."

"Raúl en ik hebben altijd op goede voet geleefd met elkaar. Ik ben op dit WK al zoveel mensen tegengekomen die mij namens hem feliciteren voor onze prestaties op dit toernooi", onderstreept de bondscoach zijn band met Raúl, die met 44 treffers nog steeds de meest productieve Spanjaard is uit de historie. Hij wordt overigens in verband gebracht met Schalke 04.